logo

string

string

string

string

string

string

spotify itunes youtube flickr

Aron plays Mayson Guitars

Biografie en Discografie

venster sluiten

One

Eric van der Westen's Private Time Machine (2019)

Beluister op Spotify

 


Alleen Maar Mooier

Eefke Den Held (2018)

Beluister op Spotify

 

Me and You

Dieter van der Westen (2018)

Beluister op Spotify

 

Soul Song

Frank Montis Organ Trio (2017)

Beluister op Spotify

 

Losing My Head (Acoustic)

Krystl (2017)

Beluister op Spotify

 

Het Gaat Lekker

Baas B (2017)

Beluister op Spotify

 

Onderweg (cover Abel voor Omroep Brabant 40 jaar)

Gare du Nord (2016)

Beluister op Spotify

 

A Traveller's Tale: J.J.

Aron Raams, Eric van der Westen & Angelo Verploegen (2016)

Beluister op Spotify

 

Vortex

Vinnie Vibes (2015)

Beluister op Spotify

 

Stronger!

Gare du Nord (2015)

Genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016

Beluister op Spotify

 

Wanderings

Simone Toet (2013)

 

 

A Traveller's Tale: Alvin

Aron Raams & Eric van der Westen (2013)

Beluister op Spotify
 

 

15

Vinnie Vibes (2013)

Beluister op Spotify
 

 

Collected

Gare du Nord (2013)

Beluister op Spotify
 

 

Lifesexy

Gare du Nord (2012)

Beluister op Spotify

 

Lilywhite Soul

Gare du Nord (2011)

Beluister op Spotify

 

Unspoken

Aron Raams (2008)

Genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2008

Beluister op Spotify

 

The World Over

Eric van der Westen's Quadrant Extended (2007))

Beluister op Spotify

 

No Smoke

Eric van der Westen's e-Q@ud (2005)

 

Ghostriding Between Love & Confusion

Kaz Lux (2005)

 

Tone + Tune + Tempo

Eric van der Westen's e-Qu@d (2004)

Beluister op Spotify

 

"Gitarist Aron Raams overtuigt met debuutalbum 'Unspoken'."
"Deze CD smaakt naar meer en belooft veel voor wat er in de toekomst van Aron Raams te verwachten valt."
Koen Scherer voor de Volkskrantblog en Draai Om Je Oren

"Raams bewijst op deze plaat wel degelijk over eigen inzicht en compositorisch talent te beschikken met groot gevoel voor het creëren van aanstekelijke melodielijnen."
"Unspoken is juist door zijn gevarieerdheid volledig in balans, een prachtige plaat en een warm debuut."

Erno Elsinga voor Jazzenzo

"Het duidelijke geluid van zijn vingers, glijdend over de snaren, doet bijna dienst als een extra percussie-instrument en geeft het geheel iets intiems. Net of hij voor jou alleen speelt."
Thijs Bongers voor BN/ De Stem

"Drie kwartier muziek is blijkbaar gebruikelijk voor een debuut-cd. Van mij had het dit keer wel langer gemogen."
Peter J. Korten voor Jazzflits

"Aron Raams schrijft mooie composities en weet door de goed opgebouwde uitvoeringen heel effectief verschillende sferen te creëren."
S.F. voor Gitarist

"Een debuutalbum... En wat voor een! Een album waar je naar blijft luisteren!"
Lezerscitaat Jazzism

"Aron is een gitarist die de gave heeft om ons te raken met een melodie."
Donata van de Ven voor CUBRA
 

Adrianus Antonie Raams is geboren op 28 mei 1979 te Oosterhout en komt uit een muzikaal nest. Zijn roots wortelen diep in de blues en rock & roll en al op zesjarige leeftijd leerde hij van zijn vader de eerste trucs op de gitaar.
Na met talloze formaties op de planken in en om Brabant te hebben gestaan besloot hij naar het conservatorium te gaan en behaalde in 2003 met lof zijn diploma aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier volgde hij lessen bij o.a. Peter Mingaars, Ed Verhoeff, Peter Hertmans en Tom Burmanje. Daarnaast volgde hij clinics bij o.a. John Scofield, Kurt Rosenwinkel, Robben Ford,  Jesse van Ruller en Jan Akkerman.

Al snel werd hij opgepikt in het Tilburgse jazzcircuit en diende als sideman in verschillende bands als Eric van der Westen's Equad en Quadrant Extended (waarin ondermeer pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Benjamin Herman een prominente rol spelen). Hij speelde in verschillende zalen in Nederland als het Bimhuis, Lantaarn/Venster en Paradox. De jazzclub Paradox werd gaandeweg steeds meer zijn tweede huis en hij betrad daar met verschillende formaties het podium als sessieleider. Van 2007 tot 2010 maakte Aron deel uit van de programmaraad.
  
Ook in het populaire circuit is Aron actief en in de periode 2003-2005 speelde hij meerdere malen met Guus Meeuwis en begeleidde Candy en Hans Dulfer tijdens het Traces of Saxophone Festival in 013 te Tilburg. In 2009 speelde hij met Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Acda & De Munnik, Belle Perez, Rowen Heze, Gerard Joling en Nol Havens tijdens Tricolores in Concert in het Willem II Stadion.

In 2007 richtte hij met Norbert Snijers en Peet van Tilburg "Liever in de KluiZ dan ThuiZ" op, waarmee een nieuw jazzpodium geboren werd in theater De KluiZ te Oosterhout. Aron speelde hier met talloze gevestigde namen uit de jazzwereld, te noemen: Reggie Washington (Buckshot LeFonque), Eric Vloeimans, Carlo de Wijs, Jeroen van Vliet, Harmen Fraanje, Eric van der Westen, Louis Mhlanga, Margriet Sjoerdsma, Delmontis, De Feen Brothers, Lewinsky Quartet, New Morning Trio, Aron Raams Quartet en vele anderen... Ook opent Aron al sinds jaar en dag het Blues & Roots Festival in Café De Pub te Oosterhout. Door zijn verschillende activiteiten op muziekgebied in Oosterhout werd Aron in 2009 genomineerd voor de Oosterhoutse Cultuurprijs.

In 2008 nam Aron zijn debuutalbum "Unspoken" op en deze werd zeer goed ontvangen. Op de plaat spelen Jeroen van Vliet (piano, rhodes), Eric van der Westen (contrabas), Thorsten Grau (drums), Gijs Anders van Straalen (percussie), Kaz Lux (zang) en Lennaart Raams (additional hammond). Het album werd genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2009 en eindigde op de vierde plaats in een niet geringe lijst: Carel Kraayenhof, Sabrina Starke, Sinas, Wouter Hamel, Boris, Wicked Jazz Sounds, Suzanne Alt, Marike Jager en Renske Taminiau.

Sinds 2012 tourt Aron door heel het land met de loungeband Gare du Nord van Barend Fransen en Ferdi Lancee, die al menig platinum plaat op hun naam hebben staan. Na het vertrek van Lancee krijgt Aron de rol van componist, muzikaal leider, producer en gitarist en schrijft samen met Barend Franssen en Lennaart Raams het zeer goed ontvangen album 'Stronger' dat in oktober 2015 gereleased werd en tevens genomineerd werd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2016.

In 2012 is hij vijf dagen in de week te zien op Nederland 3 als gitarist in de huisband van Paul de Leeuw's MaDiWoDoVrijdagshow onder leiding van Jan Groenteman. In dit jaar richtten Aron Raams en Eric van der Westen samen het akoestische duo 'A Traveller's Tale' op en in 2013 kwam hun eerste album uit genaamd: 'Alvin' Momenteel is 'A Traveller's Tale' uitgebreid met trompetist Angelo Verploegen en zangeres Kim Hoorweg en hun tweede album verschijnt eind mei 2016. 

Vinnie Vibes eindigt op de tweede plaats van de Dutch Jazz Competition in 2014 en krijgt de Young VIP Tour aangeboden in 2016. Het tweede album van Vinnie Vibes, genaamd 'Vortex', werd 2 april 2016 gepresenteerd in het Bimhuis.

Sinds april 2013 is Aron endorcer van het akoestische gitaarmerk Mayson Guitars en ontving zijn eigen signature gitaar na een korte promo tour door China. Naast verschillende promo- en instructievideos te hebben opgenomen heeft Aron de gitaren gedemonstreerd tijdens Music China in Shanghai en Musik Messe in Frankfurt. Sinds 2016 promoot hij de elektrische gitaren voor Gibson.

Naast de diverse bands waarin Aron als sideman te horen is tourt hij vanaf januari 2019 als gitarist/music director met de productie 'Thank God It's Donna!' (starring Carolina Dijkhuizen) door het land. Een eerbetoon aan de Queen of Disco: Donna Summer.

  

Aron werkte met:

Populair
Candy en Hans Dulfer, Paul de Leeuw, Krystl, Guus Meeuwis, Shirma Rouse, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Acda & De Munnik, Gerard Joling, BellePerez, Rowen Heze, Nol Havens, Katja & Birgit Schuurman, Ellen ten Damme, Baas B, Kaz Lux, Jan de Bruijn, Julian Sas en vele anderen...

Jazz

Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Reggie Washington (Buckshot LeFonque), John Beasly (Steely Dan), Mark Helias, Jeroen van Vliet, Harmen Fraanje, Carlo de Wijs, Eric van der Westen, Louis Mhlanga, Angelo Verploegen, Christina Fuchs, Monica Akihari, Mete Erker, Hans Sparla, Hans Timmermans, Thorsten Grau, Pascal Vermeer, Arno Krijger, Rolf Delfos, Peter Broekhuizen, Cees Trappenburg, Bert en Jacq Palinckx, Clemens van der Feen, Tom Beek, Boris van der Lek, Jules Deelder, Oene van Geel, Guus Bakker, Marc Schenk, Floris van der Vlugt, Guido Nijs, Efraim Trujillo, Pim Dros, Lean Robbemont, Frank Montis, Wouter Hamel, Vincent Houdijk, Sven Happel, Jasper van Hulten, Gijs Anders van Straalen, Miguel Boelens, Martin Fondse, Erwin Hoorweg, Kim Hoorweg, Haye Jellema, Mark Schilders, Jan van Duikeren, Paul Weiling, Ferry Lagendijk, Stef de Hond, Niek de Bruin, Ferhan Otay, Rein Godefroy, Simone Toet, Berthil Bustra, Hans van Oosterhout, Hans Eikenaar, Jeroen Pek, Jeroen Vrolijk, Lavinia Meyer, Thomas van Geelen, Dave Breidenbach, Margriet Sjoerdsma en vele anderen... 

Bands
Aron Raams Quartet, Gare du Nord, A Traveller's Tale, Vinnie Vibes, DelMontis, Organ Tonation, Huisband Paul de Leeuw's MaDiWoDoVrijdagshow, VLEK, New Gear, Eric van der Westen's Quadrant Extended en E-Quad, Jeroen Vrolijk's New Morning Trio, Lewinsky Quartet, Tricolores in Concert, Alankara en vele andere...